ditjesendatjes
Door: Margreet
Blijf op de hoogte en volg Margreet
09 September 2009 | Australië, Sydney
Oke, terug naar DTS. Deze week is een beetje een orentatie week, we moeten Australie, de cultuur, WYAM, the base, elkaar en de staff een beetje leren kennen en daar is deze week voor. We zijn ingedeeld voor tity time en work duty’s, corvee zeg maar. Ik zit na het ontbijt in het kichen prep team. Dat betekend dat ik, samen met nog vier anderen, van 8.30 tot 9.00 voorbereidingen treffen voor de maatlijden. Tot nu toe is dat groenten snijden voor de sla geweest, bij elke maaltijd is er sla, vandaar. Verder heeft iedereen een één keer in de week dinner of lunch clean up. Dat spreekt voor zich, je ruimt de zooi na het eten op. Afwas machine inruimen, tafels schoonmaken en stofzuigen.
Verder hebben we verschillende dingen gehoord over de geschiedenis van YWAM, the base hier in Sydney en over de cultuur van Australie. Dit alles afgewisseld met af en toe een praktisch opdrachtje waarin je laat zien dat je alles snapt. Zo moesten we de verschillende aspecten van de DTS in een foto reportage vast leggen. Deze zal ik er bij doen. Dus die zal je dan hier onderaan mn verhaaltje vinden.
Verder zingen we veel en word er veel gebeden en ja, uiteraard, er word nu al veel gejankt, en ik ben een heel sociaal persoon, dus ik jank heel sociaal met iedereen mee.... gezellige boel joh!
De groep is wel echt heel close aan het worden, gek hoe snel dat gaat. Aan de ander kant, we zitten heel de dag op elkaars lip, dus ja, dan moet je haast wel. Er zijn nog geen irritaties geweest! Maar dat zal ook nog wel komen, want ja, je zit heel de dag op elkaar lip! Haha, er is wel genoeg ruimte om je rustig terug te trekken hoor als je even genoeg hebt van de groep!! En heb inmiddels ook stiekem het password van het wireless kunnen scoren dus kan ook ergens internetten waar ik geen last heb van anderen.
Oke, genoeg voor nu. Later meer!
KUS, Greet
09 September 2009 - 09:46
Yvonne:
Fijn dat je mac dr is, maar wat je vergeet te melden, is, dat je pap en naast een boel postzegels ook een douaneverklaring op heeft geplakt waarop staat dat het een "gift" is en dat er een macbook pro in zit, wat ook het geval is. En.... we hebben dus niet (zoals we aanvankelijk wel hadden willen doen) er als vulmateriaal onze onvolprezen pindakaas in gestopt! Want als de douanehond dat ruikt, of de scan het ziet, wat zou er van nog van je macbook over zijn??? ;) toch???? -
09 September 2009 - 09:57
M16:
Lieve Greetje, we hebben met z'n allen je foto's bekeken tijdens ons mentoruur! We missen je allemaal! Veel plezier, have fun en dikke kussen van M16 en TUxxxxxxxxxx -
09 September 2009 - 11:50
Esther:
Klinkt goed allemaal! Kan me voorstellen dat het zo'n groep heel snel close wordt. Hopelijk laten de bijkomende irritaties nog even op zich wachten ;-)
Fijn dat je je laptop hebt, dat scheelt weer in internettijd!!
Have fun! x Esther -
11 September 2009 - 13:47
Lien&leeuw:
Hey lieve greet!
klinkt goed, leuk, leerzaam, heftig (al dat gesnotter) en opbouwend. Hoop dat je een hele goed tijd zult hebben.
groet uit Mapoet -
11 September 2009 - 18:03
Leo En Annie B:
Hallo Greetje,
gelezen dat je goed bent aangekomen en dat je al een beetje gewend bent en natuurlijk heel blij dat je laptop er inmiddels ook is. Als het goed is staan we nu ook op de mailing list dus dan kunnen we telkens als jij een nieuw bericht post meelezen.
Het gaat goed met Leo en voorlopig de laatste behandeling gehad, nu afwachten tot eind oktober.
Vermaak je daar en wij gaan je volgen :)
Lieve groetjes Annie en Leo