here I am again
Door: Margreet
Blijf op de hoogte en volg Margreet
16 Oktober 2009 | Australië, Sydney
We hebben een erg drukke week gehad vorige week, deze week is het ff bijkomen. Vorige week was er, van woensdag tot en met zondag, elke avond een soort openlucht dienst in Blacktown, een wijk hier in de buurt. Jesus all about life, is een campange in New South wales. Overal de regio hangen banners en vind je billboards. www.jesusallaboutlife.com.au voor meer informatie. Maar goed, any way, vorige week dus een serie diensten in dat kader, laagdrempelig voor niet-Christenen, in de buitenlucht. Een bekende spreker, toch niet zo bekend want ik kende dr niet, Suzett Hattingh sprak vurig vanuit haar rolstoel. Wij, YWAM-ers werden ingezet als vrijwilligers op de parkeerplaats, in het gebedsteam, bij de security (dat die naam niet mocht dragen vanwege het ontbreken van diploma’s) en als gasvrouw/gastheer. Elke avond was het om 16.45 eten en om 17.45 in de auto naar Blacktown. Daar werd ik uitgerust met een oranje vestje, een volunteer badge en een lichtgevend soort zaklamp, want ik was bij parkeerbeheer! Dikke pret. Gekleed in legging, voetbalsokken, spijkerbroek, hemd, thermohemd, shirt met langemouwen, fleece vest, goeie schoenen, handschoenen en jas begeleidde ik samen met mijn mede YWAM-parkeer-beheer-collega’s de auto’s naar een parkeer plaatsje. Aan het eind van de happening, toen iedereen weer naar huis wilde heb ik met mijn mede YWAM-parkeer-beheer-collega’s de boel weer van het parkeer terrein af geleid. Helaas zijn de lente avonden hier nog niet zo warm als we hadden gehoopt. Iedereen meldde het zelfde: “ik koos Australië voor mijn DTS vanwege het weer....”. Goed, het was koud maar het was ook wel heel leuk om te doen. De mensen zijn allemaal zo aardig. Ze willen allemaal wel een praatje maken , ze zijn heel geïnteresseerd waar we allemaal vandaan komen en wat we allemaal doen. Maar na 5 avonden hadden we het ook wel weer gehad hoor. De rest van ons programma op de base ging ook gewoon door, dus gewoon lectures, work-duties, worship en intercessie. Drukke boel dus. De vrijdag avond heb ik geskipt. Ik kreeg toestemming van mijn one-on-one om op de basis te blijven. Mijn lip had besloten 3x zo dik te worden en de hechtingen stonden flink gespannen, met de kou leek het ons niet zo verstandig om heel de avond buiten te staan en dus mocht ik hier blijven. Ik heb boer zoekt vrouw op uitzending gemist gekeken hihi. Toch leuk. De rest van de avonden heb ik wel allemaal gedaan.
Deze week was de rust weer terug gekeerd. Gister avond zijn we met de helft van de groep weer naar plankton gegaan. Nu in de achterstands buurt. Hier word elke 2e woensdag van de maand eten uitgedeeld. Er is een organisatie die elke woensdag een wijk pakt, 4 woensdagen dus 4 wijken, en daar gratis maaltijden uitdeelt. We verzamelden om 17.00 bij een grasveld. Daar kregen we in groepjes een aantal straten toegewezen. Gewapend met een stapel flyers trokken wij door de straten opzoek naar mensen die wel een gratis maaltijd konden gebruiken. We moesten aanbellen en de mensen uitnodigen. De organisatie doet dit al 3 jaar dus de meeste mensen weten er al wel van. Sommige huizen hebben we overgeslagen. We vonden de honden iets te angst aanjaagend of we waren van mening dat als je een mercedis en een BMW voor de deur hebt je geen gratis maaltijd nodig hebt. Of juist wel omdat daar dan al je geld in zit, nou ja any way, we hadden niet zo veel flyers dus we moesten selectief zijn. Na een uurtje flyeren moesten we weer terug zijn op het veldje. Daar kregen we schortjes, handschoenen, hoofddoekjes en naam kaartjes. Even later kwamen er busjes met eten, tafels en stoelen en tweedehands kleding. Om 19.00 was “het restaurant” geopend. De mensen liepen langs met een soort bakje, zie een soort aluminium shoarma bakje voor je met 3 vakjes, er was rijst, pasta, ovenschotel, stoofschotel, sla, fruit, van alles. De mensen liepen dus langs en wij schepte op. De meeste bleven en aten met elkaar op het grasveld. Een enkeling nam het eten mee naar huis. Het was eigenlijk best een gezellige boel. Er werden nagels gelakt, kleding gepast en er werd goed gegeten. De opkomst was wel goed geloof ik. T was onze eerste keer dus weet niet hoe druk het normaal is, maar t eten ging in ieder geval schoon op!
Ik heb al wel verteld dat ik naar Vanuatu ga op outreacht. Er komt nu nog een eiland bij! Een paar weken geleden is er een tsunami geweest op Samoa, een eiland in de Pacific. Nu gaan wij, het team dat op outreach naar Vanuatu gaat, ook naar Samoa. We beginnen dus op Samoa, daar gaan we een paar weken helpen, heb nog niet echt concreet gehoord wat we gaan doen maar er zal wel genoeg te doen zijn daar. En daarna gaan we naar Vanuatu. In Vanuatu verblijven we op de YWAM base in Port Vila. Ik denk dat we in Samoa ook op een YWAM base zullen logeren.
Als ik meer weet laat ik meer horen!
LIEFS GREET
16 Oktober 2009 - 05:55
Yvonne:
Je hebt het weer beeldend verwoord. Maar je bent dan ook niet voor niets Juf in Beeldende Vormgeving. ;) -
16 Oktober 2009 - 16:09
Britt & Souhayla:
Hee Margreet,
Hoe is het in Australie?
Wij missen je op school in de mentorlessen. Gisteren hebben we ons 1ste rapport gehad en een heel leuk schoolfeest. de cijfers zijn goed!
we hopen dat je het naar je zin heb in Australie en dat wij je snel weer kunnen zien!
Liefs Britt en Souhayla
17 Oktober 2009 - 12:14
Lien&leeuw:
Hey greetepeet!
leuke verhalen en leuke foto's.
Klinkt tof de plannen voor de out-reach.
xxx uit Johannesburg -
23 Oktober 2009 - 14:47
Patrick Besseling:
Margreet, tof dat je zoveel weet te melden en het ook erg leuk weet op te schrijven.
Ik vind je wel een typ voor Wietse (boer zoekt vrouw). Hij praat voor geen meter jij des te meer.
Ik hoop dat je lip snel geneest, want het lijkt me toch niet zo praktisch (heb de foto van je lip bij je moeder gezien).
Groeten