Gezellig kletspraatje
Door: Margreet
Blijf op de hoogte en volg Margreet
09 Maart 2010 | Australië, Melbourne
Vandaag ben ik het centrum van Melbourne in gegaan, alleen. O even over de uitspraak… ik dacht dat ik elke letter in deze plaatsnaam moest uitspreken. Nee dus…. het is melbrn. Dat even tussendoor. Any way, kep n poosje rond gelopen, wat foto’s gemaakte, een Nederlands boek gekocht in de Foreign language bookshop en nog wat rondgelopen. Daarna nog een stukje verder rondgeslenterd.
Op een hoek van een drukke straat stonden mensen plattegrondjes uit te delen van de stad en daar kon je ook van alles aan vragen. Dus van die gelegenheid heb ik even gebruik gemaakt. Ik kreeg een plattegrondje en vroeg meteen waar de dichtsbijzijnde bioscoop was. De meneer wilde me dit natuurlijk wel vertellen en hij was ook wel benieuwd waar ik vandaan kwam. Je zou zeggen dat die mensen van de `Australische VVV` niet echt geinteresseerd zijn van de afkomst van elke toerist die ze helpen, maar blijkbaar toch wel. De meneer die mij hielp was erg geinteresseerd en behulpzaam en voor dat hij me vertelde welke kant ik uit moest lopen had ik hem verteld van mijn afkomst en reisplannen en vertelde hij mij dat hij een Duitser is maar nu al heel wat jaartjes in Australie woont. Dus hij kende Nederland wel. Uiteindelijk met behulp van de vriendelijke Duitse-Australische-touristen-hulp-dienst ben ik beland in een winkel centrum met bioscoop. Hier heb ik een kaartje gekocht voor de film, Alice in Wonderland van Tim Burton. Ik had nog een uur voordat die begon dus heb ik het winkelcentrum verkend en een flinke beker chai latte gekocht voor tijdens de film. De film was erg leuk, maar had er meer van verwacht. Maar heb me wel geamiseerd. Na de film de uitgang gezocht van het winkel centrum. Nog even in een winkeltje gekeken waar de dame die daar werkte een heel gesprek met me begon over het houden van vissen in een vissenkom, al dan wel niet rond of toch rechthoekig. Erg boeiend. Ze was al in dit gesprek met een jongeman over dit onderwerp en ze betrokken mij ook, heel sociaal, in het gesprek.
Uiteindelijk de uitgang van het winkelcentrum gevonden en mijn weg vervolgd naar het station. Op het station aan gekomen heb ik een medewerker van het station gevraagd vanaf welk sproor mijn trein vertrok. De vriendelijke meneer begon met uitleggen, maar na een paar zinnen stopte hij en wilde hij me wel even naar het juiste perron begeleiden. Ondertussen natuurlijk wel even vragen waar ik vandaan kwam, wat ik hier deed en waarom ik hier was en waar ik verbleef. Je zou zeggen dat de Ozzies hier wel genoeg hebben van de toeristen maar ze blijven geinteresseerd….. toen ik op het juiste perron aangekomen was en ik en de stations medewerker afscheid genomen hadden was er weer een andere meneer die wel een praatje met me wilde houden. Als openings zin vroeg hij wat voor lens ik op mijn camera had. Na mijn uitleg wilde hij natuurlijk weten waar ik vandaan kwam en waar ik naar toe ging en hoelang en waar ik allemaal al geweest was. Het gesprek ging verder in de trein en hij vertelde dat hij in Duitsland was geweest en na dat hij had gevraagd wat de hoofdstad van Nederland was, dacht hij toch ook wel in Amsterdam te zijn geweest, alleen maar voor twee dagen, 20 jaar geleden en hij wist eigenlijk niet meer hoe Amsterdam was en hij gedaan heeft….mmm drie keer raden waarom deze meneer in zijn wilde jaren naar Amsterdam gekomen is. Maar dat was ´toen` zei hij er nog even explisiet bij. Tot aan mijn station hebben we zitten praten.
Het is niet alleen hier in Melbourne, heel Australie heeft het. Mn moeder had het ook al opgemerkt dat iedereen wel in is voor een praatje.
Goed dat wilde ik even met jullie delen. Verder gaat t goed met me. Ik geniet van het reizen en alle vrijheid die dat met zich mee brengt. Maar ik denk ook wel vooruit, zo heb ik gisterochtend mijn terugvlucht geboekt. Nog 146 dagen in Australie te gaan en dan vlieg ik weer terug naar Amsterdam. 3 Augustus, dus dan land ik 4 augustus, dus jullie hoeven niet bang te zijn dat ik niet meer terug kom. Haha, daar mis ik mn kikkerlandje te veel voor. Je gaat je eigen cultuur pas echt ontdekken en missen als je er een poosje niet midden in zit. Maar ik heb geen heimwee hoor. Voorlopig heb ik het nog prima naar mn zin en ga ik mel de komende 146 dagen nog wel vermaken hier down under!!!
Liefs,
Greet
09 Maart 2010 - 20:58
Marthe Mulder:
hi hi! Leuk verhaal meis! Melbourne is leuk he?? Heerlijk om je hier te hebben!
kus
10 Maart 2010 - 07:51
Lien:
hey greetje! goed om te horen dat je het naar je zin hebt! Je bent echt een dappere meid die gave dingen doet. Gelukkig dat je ons kikkerlandje ook mist en weer terug komt, heb heeeeeeeeeeeel veeeeeeel zin om bakjes thee met je te drinken of roseetjes in augustus!
ben vorige week begonnen op het Albeda, bevalt goed.
xxx -
10 Maart 2010 - 10:03
Rosanne :
Hé Maggie!
We zijn nu net in Melbourne en blijven tot zaterdag. Nog wat afspreken?? We zitten in het Miami hotel aan de hawke street vlakbij de stad. We hebben als tip gekregen morgenavond wat te gaan drinken in de Brunswick st. daar is veel live muziek etc. Zin om daar wat te drinken en af te spreken?
Lijkt me leuk! -
11 Maart 2010 - 16:15
Souhayla,Britt&Iris.:
Hee Margreet,
Heeft u skype?
Britt heeft het ook en wij zouden het heel leuk vinden om een keertje met u te kunnen praten als dat kan en mag!
Wilt u dan even een berichtje op hyves sturen?
Liefs Souhayla, Britt & Iris.
12 Maart 2010 - 11:06
Cindy:
Hi Greetje,
Fijn hoor, die openhartige aussies. Grappig dat je ouders hetzelfde ervaren! have a lot of fun!
X