Great Ocean Road - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Margreet Kolbe - WaarBenJij.nu Great Ocean Road - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Margreet Kolbe - WaarBenJij.nu

Great Ocean Road

Door: Margreet

Blijf op de hoogte en volg Margreet

15 Maart 2010 | Australië, Melbourne

The 12 apostels

Zondag zijn we, Marthe,Rikka, Teresa, Colin en ik, om 10.00 vertrokken richtig Adelaide. We gingen natuurlijk niet naar Adelaide maar als je die kant op rijdt kom je op de "Great Ocean Road". Dit is een weg langs, je raad het al, de oceaan. En ja, hij is groot of liever gezegd lang. Onderweg kan je de 12 apostels aanschouwen. Dit zijn stukken land die door de jaren heen losgekomen zijn en nu enorme rotsen in de zee zijn. Erg indrukwekkend, erg groot, en erg touristisch. Goed wij dus om 10.00 in de auto. Slaapzakjes mee, matje, tentjes, gasje en we hadden ook nog even de "voorraadkast" hier op de base geplunderd. Brood, beleg, wegwerp bordjes en bestek, soepje, tomaatjes, pak vla, koekjes, en zo kan ik nog wel even door gaan. Het begon al goed, er was een soort van "loop" in de stad waardoor we de oprit van de snelweg niet op konden. En van een omleiding was geen sprake, we moesten het zelf maar uitzoeken.... uiteindelijk, na een aantal keren, keren zijn we op de juiste weg beland, op naar de 12 apostels. De weg langs de kust is een slinger weg met hier en daar een soort van parkeer plaatsjes om foto's te kunnen maken van het uitzicht wat echt de moeite waard was dus heb ik ook wat plaatjes geschoten. Na verschillende tank, plas en foto stops kwamen we om 15.00 kwamen we aan bij de camping. Hier konden we voor €5,- p.p een nachtje kamperen.

Colin had twee tenten in de auto gestopt. Een voor hem en een voor ons, 4 meiden. Dapper begonnen we met het opzetten van de tenten maar al snel kwamen we er achter dat Colin in de auto moest gaan slapen. Van een tent hadden we alleen de buiten tent en de stokken. De andere tent was een soort van compleet. Met 7 haringen stond hij redelijk. Het was een twee persoons tent waar we ons met zn vieren in geschoenlepeld hebben. Vraag niet hoe maar t paste. Een voordeel, we hebben het niet koud gehad.

Maar voor we gingen slapen hebben we nog even op het strand gezeten en moest er natuurlijk ook gegeten worden. Soepje opgewarmd, blik tonijn open getrokken, dat met een soort tomaten tappenade op brood smaakt best goed. Als toetje hadden we chocolade koekjes met van dat sinasappelspul er tussen. Daar zijn Teresa en ik heel creatief mee om gegaan en we hebben dit simpele koekje omgetoverd tot een heus dessert!
stap 1: je neemt een koekje en je besmeert het met pindakaas
stap 2: je neemt nog een koekje en je besmeerd deze met chocopasta.
stap 3: op het koekje met chocopasta doe je wat gele vla met bananensmaak
stap 4: het koekje met pindakaas plaats je vervolgens met de besmeerde kant op het koekje met vla en chocopasta.
stap 5: stop dit geheel in een keer in je mond want het zou wel eens kunnen gaan druipen.
T klinkt misschien een beetje smerig maar t was echt heel lekker.

Na een warme douche zijn we rond een uurtje of elf naar bed gegaan.

De volgende dag, vanmorgen dus, zijn we na een voedzaam ontbijt van brood, musli en yoghurt en een appel weer gaan rijden. Het laatste stuk naar de 12 apostels. Om 12.00 kwamen we hier aan. Natuurlij is er een soort van "bezoekers centrum" waar je 12 apostel souvenirs, koffie, thee en verschillende snacks kan kopen. Hier heb ik echter geen gebruik van gemaakt, alleen van het toilet.
Na de "pee-break" hebben we het speciaal ontworpen pad gevolgd dat ons naar de verschillende uitkijkpunten lijdt. Het is echt een tourischtisch hoogte punt dus een paar parkeer vakken langs de kant van de weg is niet voldoende. Langs de kant van het wandelpad stonden verschillende bordjes met verschillende waarschuwingen. Pas op voor slangen, blijf op het pas en houd uw kinderen in de gaten en laat geen afval achter.
De 12 apostels waren mooi, hoewel het er geen 12 waren was het toch wel de moeite waard. Het zijn echt enorme stukken land die uit de zee komen. Weet niet zo goed hoe ik het moet beschrijven. Ga mn best doen wat foto's up te loaden. Na de verschillende uitkijk punten wij weer terug gelopen over het pad naar het parkeer terrein en vervolgens nog wat andere rots blokken in de zee bekeken. Erg indrukwekkend. Daarna hebben we gelunched in een dorpje aan zee. Piknik met de leftovers van de avond ervoor. Brood met diverse smeersels. Om 14.00 weer de auto in en via de snelweg weer terug naar Melbourne want Riikka moest haar vlucht naar Finland halen. We waren gelukkig ruim optijd hoewel het wel even spannend was. Tijdens een tankstop zagen we een groen plasje "iets" onder de auto vandaan lopen. Ik gokte op koelvloeistof. Mijn vermoedens werden bevestigd toen we de motorkap open hadden gekregen en het "tankje" naast de accu hadden gesingaleerd. Riikka raakte redelijk in de stress maar na 10 minuten zaten we weer op de weg en hielden we met zn alle angstvallig het metertje van de temperatuur in de gaten. Gelukkig verliep de rest van de terugweg vlekkenloos en was Riikka nog optijd terug op de base om haar tas in te pakken en naar het vliegveld te vertrekken.

Het was echt een mooi ritje. Indrukwekkend om te zien hoe de natuur zn gang gaat met het land en hoe enorme stukken land een eigen leven gaan leiden in de zee. Met het weer hadden we ook super mazzel. Het was beide dagen strakblauw, lekker warm met een behagelijk briesje.

Morgen vliegen we naar Brisbane, Marthe, Teresa en ik. Vanaf Brisbane gaan we met de bus naar Hervey bay om vanaf daar naar Fraser Island te vertrekken. Hier blijven we een nachtje en worden we rondgereden in een bus. Op advies van mn ouders maar een georganieseerd tripje ipv een self drive. Kom je dan vast te zitten dan is het tenmindste niet ons probleem.
Haha

Liefs, Greet

• 15 Maart 2010 - 13:25

Yvonne:

Heel verstandig om een georganiseerd tripje te doen. Die mannen kunnen de hele handel echt prof uitgraven! Bovendien heb je kans dat je erg veel te zien krijgt, meer dan wanneer je je zelf in die zandhoop vastrijdt. (haha)
    Creatieve toetjes fabriceer je overigens. Ik weet niet of het me wel zo lekker lijkt. Maar, ik ben benieuwd naar je ervaringen op Frasers. Ik heb dr trouwens wel aardige schelpjes geraapt. Zal kijken of ik een plaatje op faceboek kan zetten.

• 15 Maart 2010 - 13:27

Simone:

ziet er echt heerlijk uit...;) fijn ook dat je de hele beschrijving er even bij gedaan hebt. Kunnen we er hier in Nederland ook van genieten....

• 15 Maart 2010 - 14:13

Fien :

Geweldig om je verslagen te lezen.
    Op Malta heb ik inderdaad ook 12 apostelen gezien, maar dat waren geen rotsen maar beelden!

Leuke tip trouwens van dat koekje.

Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je broer en de trouwdag van je ouders!
    Ik ga nu lekker hollandse hachee maken.

Fien.

• 16 Maart 2010 - 08:58

Yvonne (v):

Genieten doe ik van je uitgebreide reisveslagen.
    Wanneer komt je boek uit?
    Nog139 dagen veel plezier!

• 16 Maart 2010 - 17:43

Tilly:

Een maaltijd zonder toetje kan ook hoor.
    Prachtige rotsformatie's. Ja soms moet je iets toeristische doen, anders gaat het je neus voorbij.

• 16 Maart 2010 - 17:44

Tilly:

Wanneer komt je boek uit?

Yvonne, een kwestie van kopiëren,plakken, en kuisen. En Voila een boek ;-)

• 17 Maart 2010 - 09:01

Esther:

He nichtje, wauw, wat een verhaal weer! Bijzonder dessert inderdaad, maar klinkt prima! Veel plezier op de volgende bestemming!

• 20 Maart 2010 - 19:57

Pauline:

Inmiddels de busrit achter de rug?? Hoe was het, hebben de mannen moeten ploeteren :-)?
    Je bent zo lekker bruin by the way, heerlijk, geniet ervan!

Liefs, Pauline