Dutch day in SYDNEY! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Margreet Kolbe - WaarBenJij.nu Dutch day in SYDNEY! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Margreet Kolbe - WaarBenJij.nu

Dutch day in SYDNEY!

Door: Margreet

Blijf op de hoogte en volg Margreet

26 Januari 2010 | Australië, Sydney

Maandag 25 januari, Dutch Day

Vandaag ben ik met drie Nederlandse meiden naar Sydney centrum geweest. Twee van hun zijn een week bij ons op de base, ze doen hun DTS in Brisbane maar zijn veel aan het reizen, hun DTS is een outback to bush DTS, vandaar. Deze week hebben ze bij ons lectures en vrijdag vertrekken ze naar de bleu mountains. Maar vandaag hadden we een vrije dag en zijn we dus naar het centrum gegaan. Erg leuk, erg gezellig. Met de trein. Wel weer gek om alleen maar Nederlands te kunnen praten. Niemand die zich dan buiten gesloten voelt ofzo. We zijn een rondje om de haven gelopen en toen met de trein naar de botanische tuinen gegaan. Hier was bijna alles afgezet vanwege “Australia day”. Morgen vieren de “Ozzie’s”, Australia day en dat gaat gepaard met grote festiviteiten. Veel muziek in de stad, kraampjes en concerten. Via de botanische tuin naar het opera house gelopen, hier hebben we gebruik gemaakt van de wc, erg mooi. Daarna zijn we naar de wijk “the Rocks” gelopen waar we bij “pancakes on the rocks” pannenkoeken gegeten hebben. Amerikaanse pannenkoeken, van die dikken. Das wel een maal op zich. Voldaan zijn we toen weer terug naar de base “getreind”. Het was echt een gezellig dagje!

Dinsdag 26 januari, Australia Day!

Vandaag vieren de Ozzie’s dat de blanke in Australië aan kwamen. De sfeer kan je een beetje vergelijken met Koninginnedag in Nederland. Overal is wel wat te doen. S ochtends hadden wij nog les en na de lunch zijn we naar het park gegaan, hier hebben we lekker geklets, gesport en gewandeld, iedereen deed gewoon lekker waar hij zin in had. Niks moet alles mag. Rond 17.00 ging de barbie aan en het vlees er op. Er waren salades, broodjes en dus verschillende soorten vlees. Emu, lam en worstjes. Om 17.30 ben ik met de Townsvile DTS, die hier tot onze diplomering op onze base zijn, mee gegaan naar Sydney Centrum om naar het vuurwerk te gaan kijken. Het was echt super gaaf, en veul. Is echt veel geld de lucht in geknald denk ik dan, maar goed, tis maar één keer per jaar Australia day.... wel leuk hoor, overal vlaggen en mensen met vlaggen op hun gezicht en t-shirts met de Australische vlag er op. Het was wel echt heel druk, maar t sfeertje was wel heel gezellig. Om 23.00 waren we weer terug op de base en moet ik gaan slapen want morgen hebben we weer gewoon les.

Trusten

Greet

• 26 Januari 2010 - 12:19

Marian:

vind bij ons met oud en nieuw het vuurwerk ook altijd een beetje zonde van het geld, maar het hoort erbij!!
    Weltrusten!!

• 26 Januari 2010 - 12:23

Margreet Kolbe:

Hier nog wat fotootjes, die met de cappuccino is op het vliegveld in Vanuatu, die meneer heeft daar echt zijn best op gedaan, die daarna is mijn vriendinnetje Krishel, en de rest is in Sydney.

• 26 Januari 2010 - 12:26

Thirza:

Wat is die WC cool daar! Dat wil k ook wel thuis!

Groetjes!

• 26 Januari 2010 - 13:29

Pauline:

Mean wat ben je bruin en slank, als ik je foto bij de cappucino zie!!

• 26 Januari 2010 - 18:30

Cinnein:

Heej, leuk weer zoveel verhaaltjes!

• 28 Januari 2010 - 22:22

Tilly:

Je zou de koffie bijna niet opdrinken, zo'n kunstwerk.
    De wastafel lijken wel een op die van ons alleen veeeeel groter.

• 09 Februari 2010 - 09:41

Ina:

Die pancakes zien er super lekker uit!! Zit haast te kwijlen achter mn pc :-)