Een nieuw avontuur - Reisverslag uit Sydney, Australië van Margreet Kolbe - WaarBenJij.nu Een nieuw avontuur - Reisverslag uit Sydney, Australië van Margreet Kolbe - WaarBenJij.nu

Een nieuw avontuur

Door: Margreet

Blijf op de hoogte en volg Margreet

22 Februari 2010 | Australië, Sydney

Lief thuisfront,

Ik lig hier op een tweepersoons bed, witte lakens, 3 kussens, airco, een eigen wc en douche, zelfs een waterkoker, tv en koelkast, en dat allemaal in één kamer..... En de afgelopen twee ochtenden heb ik mogen kiezen wat voor ontbijt ik wilde. Geen oudbakken cornflakes met over-datum-melk, maar heuse müsli met lekkere yoghurt, of versfruit met yoghurt en honing. Ja ja, ik zit in een hotel. Nog één nachtje van deze luxe genieten en dan morgen een nachtje in de jeugd herberg want woensdag vertrek in met de Indian pacific, een trein, naar Adelaide. Mijn ouders vliegen morgen ochtend naar Brisbane, die gaan hun eigen Australie avontuur beleven en k zal ze pas weer in Nederland gaan zien.

Even terug blikken op de afgelopen week. Afgelopen donderdag avond heb ik mn ouders van het vliegveld geplukt. Het was heel raar ze weer te zien maar aan de andere kant ook weer heel gewoon. Omdat we veel gemaild en geskyped hadden waren we allebei goed op de hoogte van het wel in wee dus zo veel viel er ook niet te vertellen, misschien ook maar goed ook, we hebben maar een paar dagen met zn drieën.

Vrijdag 19 februari 2010, mijn 29ste verjaardag.....

Vanmorgen heb ik bij mijn ouders op de kamer ontbeten. Ze slapen op de base in het appartement. Ik voelde me wel redelijk jarig want mn ouders hadden allemaal post meegenomen en zelfs wat cadeautjes. Een paar zakken drop, boeken en een schitterende DVD van mn vriendinnen thuis in Dordt. Iedereen die me kaartjes gestuurd heeft, of aan mijn ouders pakjes en kaartjes mee gegeven hebben voor mijn verjaardag, dank jullie wel, echt heel leuk!!!!
Vandaag werd verder gevuld met de voorbereidingen voor onze diplomering, want mijn DTS zit er op! Vijf en een halve maand is voorbij en dat mag wel feestelijk worden afgesloten. Ik ben ook nog met mn papa naar het postkantoor gelopen om alle schelpjes, wat kleren en wat boeken naar huis te sturen, per schip.
Om 16.00 hadden we een showtje voor de ouders. Er waren nog een paar andere ouders van mede studenten en voor hen gingen we wat dingen laten zien die we op outreach gebruikten, wat liedjes en dansjes en de beruchte “stomp”. Om 17.00 zou het eten klaar staan, maar zoals gewoonlijk werd dat een half uurtje later. Dus om 17.30 konden we gaan eten. Iedereen netjes gekleed en de tafels waren mooi gedekt. Het eten was erg lekker. Er was een mevrouw van de Fiji kerk, die voor ons een soort kip roti gekookt had, maar dan met reist en niet met van die pannenkoeken, maar t was erg smaakvol! Om 19.00 begon onze diplomering. We begonnen met een paar liedjes gevolgd door getuigenissen en wat verhalen en foto’s van outreach, gevolgd door het officiële gedeelte, het uitreiken van de certificaten. Uiteraard kon deze avond niet eindigen met een dankwoord en een gebed. Natuurlijk hebben we onze staff nog even in het zonnetje gezet en na de taart, toostjes kaas en fruitsalade ben ik weer met mijn oduers naar hun appartementje gegaan waar we nog even verder zijn gaan “feesten” met een glaasje wijn.... mijn eerste sinds 5,5 maand.... best lekker!

Zaterdag 20 februari 2010

Vanmorgen om 9.00 zijn we vertrokken. Na thee met stroopwafels met wat mede studenten heb ik van iedereen afscheid genomen. Ik was de eerste die weg ging. Leetoia heeft toen mijn ouders en mij naar ons hotel in Sydney Centre gebracht. Hier konden we meteen de kamers in! Fijn! Tassen gedropt even wat luchtigers aangetrokken en vervolgens zijn we de stad in gegaan. Hier hebben we eerst koffie bij de starbucks gedronken en na een broodje zijn we de “sight-seeing-Engelse-dubbel-dekker-bus” op gaan zoeken. Voor een schappelijk prijsje kan je dan twee dagen lang op en uit stappen en kom je langs alles wat je niet mag missen in Sydney. Handig! Zo hebben we dus zaterdag en zondag Sydney ontdekt.

Zaterdag avond zijn we naar het opera house geweest. Eerst wat in de buurt gegeten en daarna hebben we in de toneel zaal een drama voorstelling gezien. Helaas zaten we niet in de concert zaal, maar toch was het wel een leuk avondje uit.

Zondag 21 februari 2010

Nog een dagje met de “sight-seeing-Engelse-dubbel-dekker-bus”. Alleen vandaag zijn we er wat vaker uitgegaan. We zijn begonnen bij “the rocks” een oude wijk met leuke winkeltjes, kroegjes en omdat het weekeind was waren er ook allemaal kraampjes met van-alles-en-nog-wat-te-koop. Hier heb ik van verjaardags geld een nieuwe tas gekocht. Aan het eind van de straat zijn we weer op de “sight-seeing-Engelse-dubbel-dekker-bus” gestapt en vervolgens bij de grootste “Apple store” weer uit gestapt. Hier hebben papa en ik een poosje staan kwijlen bij de IPhone. Veuls te duur. Kopje koffie dan maar in het Queen Victoria Building. Volgens de commentator in de reisgids, het mooiste winkel centrum van de wereld... jaja, die man heeft blijkbaar alle winkelcentra van de wereld gezien. Maar goed, of het nou wel of niet de aller mooiste is, het was inderdaad wel erg mooi, mooie mozaik tegels op de vloer, twee mooie grote klokken en mooie glas in lood ramen en een grote glas in lood koepel.
Rond lunch tijd waren we bij de botanise tuin. Hier in de buurt hebben we toen geluncht met een heerlijke salade en daarna hebben we bomen geknuffeld, rozen geroken en over het gras gelopen en een poosje mensen gekeken in de botanise tuin. Toen we dat allemaal zat waren zijn we naar de “sight-seeing-Engelse-dubbel-dekker-bus-halte” gelopen en ons laatste ritje op ons kaartje gereden. Hij ging niet verder dan centraal station dus vanaf daar zijn we terug gelopen naar het hotel. Even opgefrist, uitgeblazen, afgekoeld en bijgekomen om ons vervolgens in het nacht leven van Broadway street te storten op zoek naar een restaurantje voor het dinner. Uiteindelijk zijn we beland in een Duits restaurant. Tot onze verbazing hadden ze blinde vink en kroketten op de kaart. De eigenaar was een Nederlander. Toch zijn papa en mama voor de snietsel gegaan en ik heb me op een flink bord zoete aardappelsoep gestort. Het was erg lekker en ik voelde me weer terug in Europa zo in de Duitse sferen van dit restaurant. We moesten alleen wel gewoon in het Engels bestellen. De bediening sprak geen Duits.......

Maandag 22 februari 2010

Dit laatste dagje met mn ouders in Sydney hebben we doorgebracht op Manly. Dit is een wijk aan het strand. Na twee boot ritjes kwamen we aan in Manly. Hier hebben we geluncht. Papa met een $10,- steak en mama en ik een stuk zalm, van iets meer dan tien Dollar, maar erg lekker. Daarna zijn we een wandelpad langs de zee afgelopen. Onderweg een paar van die grote hagedissen gezien, een poosje op een muurtje zitten kletsen met mn mama en vervolgens weer terug gelopen naar de boot en weer terug naar het centrum gevaren. Het laatste stukje naar het hotel met de taxi. We moesten de taxi chauffeur uitleggen waar ons hotel was... hmmm... En zo komt het dus dat ik nu op een twee persoons bed lig met witte lakens en drie kussens.

Mijn DTS zit er dus op, ik ga nu een nieuw avontuur beginnen. Backpacken door Australie. Ik zal mn blog blijven updaten en zal mn best doen ook foto’s te blijven uploaden.
Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor alle krabbels, mailtje en post van het afgelopen half jaar. Ik heb me erg gesteund gevoeld! Ik denk dat ik van iedereen de meeste post kreeg op de base! Echt super bedankt!

Liefs,

Margreet

• 22 Februari 2010 - 09:32

Cindy:

Haai lieve Greet,

Fijn om zo'n enthousiast verhaal van je te lezen. Heerlijk om nog ff voor je nieuwe avontuur je pappie en mams te kunnen zien :)
    Hou ons op de hoogte hoor!!

X Cin

• 22 Februari 2010 - 11:26

Tilly:

Hoi Margreet,
    Zo weer een vrij leventje. Heel veel plezier en houd ons op de hoogte.

• 22 Februari 2010 - 12:07

Ben:

Lieve Margreet,

Bij deze wens ik je heel veel plezier met het reizen door Australie en dat je maar een hoop nieuwe ervaringen mag opdoen en wel een beetje goed uitkijken en op je zelf passen he.
    Ben benieuwd hoe die trein de Indian Pacific er uit zal zien, als je de kans krijg zal het leuk zijn om daar van een foto te maken.

nou nog heel veel plezier hoor en de groeten uit het koude en natte Dordrecht.

Ben

• 25 Februari 2010 - 14:07

Esther:

Klinkt weer fantastich en als een mooi einde van de eerste maanden. Even een paar nachtjes in zo'n luxe hotel is dan ook wel fijn kan ik me voorstellen.
    Lekker dat je je ouders weer een paar dagen hebt gezien en heeel veel plezier met het tweede gedeelte van je reis.
    Ik blijf lezen!!

• 25 Februari 2010 - 16:19

Annie En Leo:

Leuk dat je een paar dagen met je ouders door kon brengen,wij wensen je veel plezier bij het tweede gedeelte wat je gaat doe, wij leze en scrijven. lieve groetjes Annie en Leo