Adelaide
Door: Margreet
Blijf op de hoogte en volg Margreet
25 Februari 2010 | Australië, Adelaide
Daar ben ik weer, nu vanuit Adelaide. Gister middag ben ik om 14.55 vertrokken vanuit Sydney naar Adelaide met de Indian pacific. Mijn ouders zijn nu bezig met hun tripje langs de oost kust. Eergister heb ik mn luxe, comfortabele hotel kamer verruild voor een stapelbed in de jeugdherberg. Maar wel in een heel originele slaapzaal. Twee stapelbedjes in een oude wagon omgebouwd tot slaapzaaltje. Zie foto!
Om 13.55 moest ik mn bagage inchecken voordat we allemaal de trein in gingen kregen we de crew gepresenteerd. Allemaal keurig op een rijtje, hoed op, sjaaltje om en iedereen werd voorgesteld. Na het "all on board" konden we om 14.15 onze stoel zoeken om, om 14.50 te vertrekken.
Het was een trein rit van ongeveer 24 uur. Het was een mooie trein reis en het voelde helemaal niet als 24 uur. Ik had een comfortable stoel met veel been ruimte en mn stoel kon flink ver naar achtere. Ik moest er ook in slapen want het grootste deel van de reis was s nachts. We reden dwars door de outback. Kuddes koeien en schapen, en jaja een kudde kangeroe's kwam ook nog vrolijk voorbij hoppen, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Nu is dat hier ook wel de normaalste zaak, maar voor mij..... ik geloof dat het er wel 20 waren. En niet eens zo verweg... best wel dichtbij.
Ik heb wat gelezen en wat met mede reizigers gekletst. Om 6.30 de volgende ochtend hadden we onze eerste stop. Brokenhill. Een zilvermijn stadje in de outback. Ik heb daar wat rondgelopen met 2 zusjes uit Canada en met een jongen uit Amerika. Het was nog vroeg dus het meeste was nog gesloten. We hebben uiteindelijk bij een broodjes zaak een gratis beker heet water gekregen en hebben terug in de trein thee gemaakt. We hebben een paar kaart spelletjes gespeeld en om 15.15 kwam ik aan in Adelaide waar Winnie mij oppikte. Winnie woont hier in Adelaide en heeft hij DTS hier gedaan. Ik heb haar leren kennen in Samoa op outreach, zij was hier tegelijkertijd ook op outreach. Ik weet nog niet hoe lang ik hier ga blijven. Ik dacht dat haar universiteit op 1 maart weer begon maar ze start pas in juni dus we hebben wat meer tijd. Ik hou jullie op de hoogte.
Ik ga nu eerst een dutje doen want er was een scheeuwend kind die mij vanacht wakker gehouden heeft en de nacht daarvoor in Sydney in de jeugd herberg was het meisje met wie ik het stapelbed deelde zo hard aan het snurken dat ik er wakker van werd, dus ik kan wel een middag dutje gebruiken.
Liefs,
Margreet
25 Februari 2010 - 08:52
Ben:
Hoi Margreet,
De treinreis was dus best interessant zo te lezen,lijkt mij echt spannend zo 24 uur lang, hoe was het eten aan boord en heb je er nog foto's van kunnen nemen?
Heel veel plezier daar!!!
Ben -
25 Februari 2010 - 10:42
Oop:
lieve Margreet,
Zo kom je nog eens ergens, veel beesten gezien , hou je haaks. Fijne tijd gewenst,veel liefs
oop en oma -
27 Februari 2010 - 14:01
Corine K:
Hee, Brokenhill... was dat niet de Flying Doctors? Jeugdsentiment ;-)
Geniet van wat je ziet & meemaakt!
liefs, Corine -
28 Februari 2010 - 01:09
Kees En Yvonne:
op fraserisland, veel gezien, veel vogels, dingo's en leguanen. nu dag 3, 2 uur vastgezeten vanwege de tsunami-warning, nu weer verder op safari, maar t regent! -
28 Februari 2010 - 15:29
Fien:
Die terinreis is wel even wat anders dan de TGV naar Lyon, wat ik altijd al erg leuk vind.
Geniet vooral van deze prachtige reisdie je nu maakt!
Liefs Fien. -
01 Maart 2010 - 10:38
Wanda:
Ha Greet,
Je ziet er gelukkig en zonnig uit op de foto's. Ik ga er wel van kwijlen hoor, dat uitzicht, geniet ervan, voor je het weet zit je weer in het Nederlandse weer met 95% kans op neerslag en 0% kans op zonneschijn.
Met een beetje meer inspanning dan normaal reilt en zeilt alles hier wel. Iedereen is thuis ziek geweest (kotsen en diarree, het heerst ook heel erg momenteel). Alice is vreselijk aan het nachtbraken geweest, maar gaat nu de goede kant op. (laat ik het afkloppen) Thijmen heeft skiles, Niels had van het weekend beurs (fiets en wandelbeurs) en ik zou zo kunnen slapen zodra ik een bed zie. Even een redbulletje drinken, dan kom ik vanavond ook nog veilig thuis met chronisch slaapgebrek achter het stuur. Janneke heeft gisteravond heel veel aandacht gehad van onze oppas. We moeten haar niet per ongeluk op de slaapkamer opsluiten, want dan piest ze het bed onder, gelukkig aan de kant van Niels.
Liefs Wanda en Niels en de kinderen.