Van Adelaide naar Melbourne
Door: Margreet
Blijf op de hoogte en volg Margreet
04 Maart 2010 | Australië, Melbourne
Yep Adelaide zit er weer op. Na 5 dagen had ik het er wel gezien. Winnie, het meisje bij wie ik logeerde had niet echt geld en nadat ik aan had geboden om de benzine te betalen om dingen te ondernemen werd er nog niks ondernomen... en er is zo veel te zien in de buurt. Zo had ik graag naar de film set van de serie Mclouds doughters gegaan en naar de wijnstreek Barosso valley. Helaas pindakaas.
Wat we wel hebben gedaan? We hebben "the Northren Lights" gezien. Het is festival maand in Adelaide en ter ere daarvan zijn er een stuk of 5 oude gebouwen waar kleurrijke schilderingen op geprojecteerd worden via een enorme beamer. In werkelijkheid zijn de gebouwen saai beige maar met de projectie er op, die om de zoveel minuten veranderd, is het wel heel mooi. We hebben ook nog even over het festival terrein gelopen maar overal moest voor betaald worden dus we hebben alles alleen van de buitenkant gezien.
Wat ik verder van Adelaide gezien heb was erg droog en dor. Het heeft er al weken niet geregend en vanwege de waterschaarste is het toegestaan om je tuintje te sproeien, dus alles is bruin. De publieke parken en grasveldjes zijn ook uitgedroogd en de fonteinen in de stad staan droog.
We zijn nog wel naar de zee geweest. Het was een beetje erg winderig dus niet echt in de zee geweest. Het water was erruhg koud! Maar wel lekker over het strand gewandeld.
We zijn ook nog voor een avond wandeling gegaan. Achter haar huis heb je een heuvel en vanaf daar kan je de hele stad zien. Erg mooi s avonds met alle lichtjes van de stad.
We hebben goed bij kunnen praten en we hebben samen veel lol gehad. Maar t was ook wel weer goed om verder te reizen.
En nu zit ik dus in Melbourne. De treinreis was 11 uur in een wederom zeer comfortabele trein die van alle gemakken voorzien was. Ik heb wat gelezen, geslapen en veul uit het raam gekeken. Helaas geen kangaroes dit keer maar wel paarden, koeien en schapen. De laatste twee uur van mn reis heb ik kletsend met een Nederlander doorgebracht. Hij had wel veel van het festival in Adelaide mee gekregen en wilde daar wel graag over vertellen aan mij.
Waarom Melbourne?
Tijdens mijn DTS kregen wij gezoek van een andere DTS die bij ons een week lectures mee gevolgd heeft. In deze groep zat een Nederlands meisje, Marthe en die ga ik hier nu ontmoeten. Ze is nu nog op outreach maar komt aanstaande zondag terug. Ze heeft na haar DTS nog een maand en waarschijnlijk gaan we samen nog een poosje optrekken/rondtrekken. Dus weer een nieuw avondtuur! Tot die tijd logeer ik op de YWAM base hier in Melbourne. Colin, hij is staff hier op de base en heb ik leren kennen in Canberra, heeft me opgepikt van t station. Heb een uur op hem gewacht, hij zat vast in het verkeer en tijdens dat uur heb ik me verbaasd over de enorme drukte. Ik heb gehoord dat Melbourne ook een ontzettend leuke stad is dus daar ga ik jullie nog wel over vertellen nadat ik er zelf wat meer van ervaren heb!
Liefs, Greetje
04 Maart 2010 - 09:19
Simone:
he greetje!
Jeeh ook n keertje eerste!
jammer hoor van die mcleouds filmset;)
veel plezier in melbourne!
liefs
simone -
04 Maart 2010 - 09:19
Simone:
he greetje!
Jeeh ook n keertje eerste!
jammer hoor van die mcleouds filmset;)
veel plezier in melbourne!
liefs
simone -
04 Maart 2010 - 17:29
Mirjam:
He beste-verste-oppasvandewereld,
sjee wat een belevenissen zeg!
Lekker genieten hoor,'groetjes van ons
Mirjam -
05 Maart 2010 - 09:44
Esther:
Gaaf die gebouwen zo! Jammer dat je verder niet zoveel gezien hebt van Adelaide, maar dat gaat Melbourne vast goed maken! Veel plezier en blijven schrijven he!! -
06 Maart 2010 - 06:45
Rosanne :
He Maggie!
Wij zijn nu in Adelaide en vermaken ons hier prima!! Erg gezellig en genoeg te doen! We zitten nu in Glenelg...elke keer als wij ergens zijn gaat het regenen...enige nadeel ;-) nou ja dan is alles niet meer zo bruin ;-)
Groeten Rosanne en Marthe!