Outback - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Margreet Kolbe - WaarBenJij.nu Outback - Reisverslag uit Alice Springs, Australië van Margreet Kolbe - WaarBenJij.nu

Outback

Door: Margreet

Blijf op de hoogte en volg Margreet

22 April 2010 | Australië, Alice Springs

Ghan!

Gisterochtend om 11.00 ingecheckt voor mijn tripje naar Alice springs. Na mn paardrij avondtuur ben ik naar Sydney getreint, vandaar naar Adelaide gevlogen, een nachtje in een backpackers hostel geslapen en gister dus de trein naar Alice Springs in gestapt. We vertrokken om 12.20pm en vandaag zijn we om 2.15pm aangekomen.

Adelaide, dinsdag 20 april
Een dagje Adelaide was wel leuk tussendoor. Ik heb twee musea bezocht, allebij gratis, fijn! Een heleboel Aboriginal kunst en gebruiksvoorwerpen, speren, manden, boemerangs, visnetten en sieraden. Ook was er een uitgebreide tentoonselling over de geschiedenis van de eilanden in de Pacific. Ook erg boeien. Verder werd ik aagestaard door misschien wel honderd opgezette dieren. Daar ben ik niet zo van dus ben snel door deze afdeling gelopen.

Daarna gratis geinternet in de biep. Daarna uitgebreid chai tea latte gedronken bij Gloria Jeans en mn boek gelezen. Ze hadden er heerlijke banken en ik had een volle knipkaart dus recht op een gratis regular drink naar keuze.
Na deze thee pauze ben ik naar de city marktet gelopen. Een overdekte markt waar je vanalles aan etenswaar kan kopen. Fruit, groenten, vlees, brood, kruiden noem het maar op of ze hebben het. Er was zelfs een standje van een Poolse dame die hagelslag, vlokken, roggebrood, beschuit, speculaas en ontbijtkoek verkocht. Allemaal flink geprijs natuurlijk. Ach ik ben nu al zo lang van huis weg dat ik het eten eigenlijk niet meer zo heel erg mis. Ben al aardig gewend aan de peanut butter en ga dus geen 6 dollar uitgeven voor een pak hagelslag. Dat komt in Augustus wel weer. Wel heb ik verse groenten en fruit gekocht. Groente voor mn avond maaltje en fruit voor onderweg in de trein.
Terug in het hostel mn groentjes gekookt en heerlijk op het balkon gegeten en gekletst met andere reizigers. Het was erg gezellig!

De GHan 21 en 22 april
Het was een prachtige rit door het midden van Australie. Alice Springs ligt midden in Australie en is omgeven door "woestijn". De laatste dagen had het alleen heel veel geregend dus t was wel redelijk groen voor woestijn begrippen. De aarde is echt steen rood en de lucht fel blauw, echt super gaaf. Heb dan ook erg veul uit het raampje gekeken. Heb dus mn boek niet uit, wat ik me wel voorgenomen had... Heb ik de laatste hostels nog twee Nederlandse boeken meegenomen en die wil ik ook graag lezen. Ik loop nu dus met drie boeken rond en dat is een beetje te veel van het goede dus moet ik even door lezen zodat ik de huidige hier in dit hostel kan achterlaten. Grappig hoe de boeken hier hun eigen "reis beleven".
Goed, terug naar de Ghan express. Een prachtige rit dus. Tijdens de nacht viel er natuurlijk niet zo veel te zien en daarom stonden we grotendeels van de nacht stil. (vast niet daarom, maar kan geen andere reden verzinnen).
Het was erg gezellig in de trein. In het hostel in Adelaide had ik al een jongen ontmoet, Jeremey, uit Engeland en daar al veel mee zitten kletsen. Hij zat ook bij mij in de trein en we hebben echt heel veel goede gesprekken gevoerd. Hij zit in een ander hostel maar waarschijnlijk gaan we nog wel een stukje samen opreizen. Gewoon als goed reis gezelschap.

Morgen ochtend word ik hier om 6.00am opgepikt. Ik ga een drie daagse tour doen naar Uluru, the big rock, en nog wat andere stenen en rotsen. Twee nachten slapen onder de sterren en eten breid op een kampvuurtje. Heb er erg veel zin in. Zondag avond word ik om 5.30pm weer afgedropt bij mn hostel en kan ik hier weer een uitgebreid verslag voor jullie schrijven. Gratis internet hier!
Ik ga nu mn stapelbedje induiken, want morgen dus vroeg op.

Trusten,

Greet

• 22 April 2010 - 10:46

Yvonne:

Wel, slaap lekker dan maar. Je hebt ook de groeten van Alice, die heeft je foto's te paard bekeken. Ik geloof dat ze het wel interessant vindt. "paard" zegt ze nog niet, maar de kat, die eerst Waf heette, heet nu Mauw.

• 22 April 2010 - 13:34

Donna:

Heej! Sjonge, dit had ik eerder moeten ontdekken...ik nam er maar niet de tijd voor om je reisverhalen te lezen, maar nu is het er dan toch van gekomen :) heb nu verlof, dus kan heerlijk genieten van jouw verhalen! Enjoy!! 'k heb groot respect voor je en ben stiekem ook een heel ietsiepietsie jaloers op je avonturen :).

Groetjes!!