On the farm
Door: Margreet
Blijf op de hoogte en volg Margreet
11 Juni 2010 | Australië, Bingara
Perth heb ik achter me gelaten. Ik ben van Perth met de trein naar Sydeny getreind in 3 nachten en 3 dagen. De Indian Pacific. Slapen, eten en socialisen in de trein. Leuk hoor, het hele land door kruisen in 3 nachten en 3 dagen. In Sydney heb ik heerlijk van mn normale stapelbed genoeten in een hostel en de volgende dag weer heel de dag in de trein gezeten naar Bingara, waar ik twee weken bij de familie Skinner heb gebivakkeerd. De familie Skinner heeft koeien en paarden.
Het is geen betaald baantje. Ik slaap in een klein soort van tuin huisje en eet en kijk tv met de familie mee. Morgen verruil ik de familie Skinner voor een andere familie waar ik naast kost en inwoning ook nog een paar zakcenten ga verienen. Ook niet geheel onprettig! Hier ga ik vooral veel op de kinderen passen. Ze hebben drie jongens in de leeftijd 2 tot 7. Dit bedrijf heeft ook paarden en koeien.
Terug naar de familie Skinner. De eerste week was het slecht weer dus kon ik helaas niet zo veel doen, de boeren hier zijn "mooi weer boeren" ze hebben geen gear en uitrusting voor regen achtige dagen dus gebeurd er niet zo veel, maar de tweede week was het mooi weer en dus kon er wat gebeuren!
T word hier wel koud. Tis echt "winter" aan het worden. Ik kan nog steeds zonder jas naar buiten maar s avonds, s nachts en vroeg in de ochtend is het toch wel erg koud. Ik slaap met een kruik en onder 3 dekens (ik heb geen verwarming in mijn tuin huis). Ik denk dat het overdag rond de 18 graden is.
Billy heeft paarden en koeien en genoeg klusjes! Hier een kleine opsomming van wat ik allemaal gedaan heb de afgelopen twee weken.
Paarden stallen uitgemest.
Omgezaagde dennebomen op een hoop gesleept.
Dennebomen in de fik gestoken.
Tracktor gereden.
Hout gehakt.
Hout gezaagd, met de kettingzaag.
Veel paard gereden.
Paarde staarten gewassen.
Riem voor mn papa gemaakt.
Dak van de paarden trailer geschrobt.
Dak van de paarden trailer geimpregneerd (niet met nikwax...).
Ik ben een dagje naar Garrawilla geweest, dit is de farm waar ik de cowboy cursus gedaan heb.
Daarnaast klusjes als afwassen, was ophangen, stofzuigen en helpen met koken.
Polocross gespeeld.
Dit moet ik misschien even toelichten. Polocross is een teamsport, je team bestaat uit 3 speler op het veld, en 3 op de "reserve bank". Met een soort van schepnetje moet je een bal, die iets groter dan een tennis bal is, van de grond "scheppen" en die over gooien met dat schepnetje naar je team genoten. Hoet doel is om de bal tussen twee palen door te gooien/rollen. Je mag de bal uit elkaars netje proberen te slaan met je eigen netje MAAR.... je mag niet met je netje over je paard, of het paard van je tegen speler rijken, jaja je leest het goed, het hele gebeuren speel je zittend op je paard. O en als je die bal van de grond wil "scheppen", dan mag je niet stil staan. Dus je moet je paard in beweging houden, die bal in je netje zien te krijgen, uitkijken voor de tegenpartij en dan ook nog niet van je paard flikkeren en dan daarna die bal zien te houden en die goeie kant op gaan en dan die bal tussen die palen zien te krijgen.
Nou schiet mij maar in een ballonnetje, dit is NIET mijn sport. Maar ik heb een goeie poging gedaan, ongeveer elke dag....
Nu is er dit weekend hier in Bingara een heel weekend polocross. We camperen hier in het dorp op de "showground". We hebben 5 paarden mee genomen en overal om me heen zie ik nog meer paarden, en mensen met schepnetjes op de paarden. Gelukkig heb ik mijn skills niet goed genoeg kunnen ontwikkelen en dus hoef ik niet mee te spelen in deze competitie.
Goed, dat was t wel weer denk ik. Misschien heb ik bij mijn volgende gezin wel internet en kan ik jullie bter op de hoogte houden.
Ik ga naar de showground lachten om mensen met visnetjes op paarden ahahahahahaahah
Bye,
Greet
11 Juni 2010 - 07:30
Yvonne:
Ik had het wel willen zien, dat spelletje te paard. -
11 Juni 2010 - 08:25
Marian:
Ben benieuwd naar foto's van dit evenement!!! -
11 Juni 2010 - 08:53
Oop En Oma:
zo, bijna klaar voor boerin, och je weet maar nooit groeten en veel liefs van ons.
oop ,ook namens oma -
11 Juni 2010 - 19:21
Ina:
Hey Greet,
Klinkt best lollig met een schepnetje op je paard!:-) Je hebt weer veel leuke dingen gedaan!
Fijn weekend!
Liefs -
13 Juni 2010 - 18:02
Siem:
he greetje!
leuk hoor zo'n schepnet;) ik zeg gebruik m om kreeften te vangen hihi
nog foto's van dit avontuur?!?
dikke kus
simone -
15 Juni 2010 - 12:25
Lien:
Hey greet,
Je wordt een echt farmchick! Dat wordt omschakelen in Dordt. Oke, we hebben een paar schaapjes in de polder.... misschien kun je daar wat mee?
xxx